Type 2 Diabetes forebyggelse

Med lidt ekstra pleje og opmærksomhed, kan du forebygge type 2-diabetes.

Type 2 diabetes forebyggelse er muligt ved at få nogle sunde livsstilsvaner og være opmærksom på specifikke forebyggende diabeteskomplikationer forbundet med sygdommen.

Et skridt til forebyggelse omfatter beslutning om en sund livsstil og tage diabetes medicin, hvis det er nødvendigt.

Mange læger anbefaler screening for type 2-diabetes i en alder af 30 blandt udsatte personer, såsom dem med en familie historie med diabetes, eller som er overvægtige.

Sunde livsstilsvaner for at forebygge diabetes

For det første kan visse diabetes risikofaktorer som alder, familie historie, og etnicitet ikke ændres.

Men at ændre andre risikofaktorer ved at spise en sundere kost og øget fysisk aktivitet - med eller uden vægttab - kan bidrage til at forebygge type 2-diabetes.

Desuden, hvis du har forhøjet blodtryk eller er overvægtige, vil ændrede livsstilsvaner hjælpe med at forebygge type 2-diabetes.

Din læge kan give specifikke anbefalinger, der er rigtige for dig, herunder kost ændringer og specifikke øvelser.

Medicin for at hjælpe dig af med at ryge, sænke dit kolesterol og blodtryk vil også bidrage til at mindske risikoen for komplikationer.

En undersøgelse udført af Harvard School of Public Health og offentliggjort i The New England Journal of Medicine fandt, at det at være overvægtig og fed var den vigtigste risikofaktor, der forudsagde, at der ville udvikles type 2 diabetes.

I løbet af en 16 års periode, viste undersøgelsens resultater, at regelmæssig motion - mindst 30 minutter om dagen, fem dage om ugen - og en forbedret kost, der har lavt fedtindhold og højt fiberindhold, en væsentligt hjælp med type 2 diabetes forebyggelse.

Så alt i alt: type 2 diabetes forebyggelse kunne være så enkelt som at beslutte sig for sunde livsstilsvaner.

I en anden undersøgelse, den finske Diabetes Prevention Study Group, havde forskerne testet effekten af vægttab, kost og motion på type 2 diabetes forebyggelse i mere end 500 mennesker, der var overvægtige og også havde præ-diabetes eller borderline diabetes med nedsat oral glukose tolerance test.

De konkluderede, at med ændringerne tilpasset til vægttab og forbedring af den fysiske aktivitet, kunne folk med høj risiko for at udvikle diabetes reducere deres risiko for type 2-diabetes med mere end 50 %.

Medicin kan medvirke til diabetes forebyggelse

Ny forskning viser, at medicin kan hjælpe med til at forhindre forværring type 2-diabetes i mennesker med nedsat glukosetolerance - og ikke kun i at kontrollere type 2-diabetes, når du har det.

Der er flere forskellige undersøgelser, der viser, at forskellige typer af diabetes medicin, sammen med en sund livsstil, kan reducere risikoen for at udvikle diabetes i en højrisiko person.

Et klinisk forsøg, kaldet Diabetes Prevention Program (DPP ), foretaget af National Institutes of Health (NIH ), viste, at folk, der har en høj risiko for at udvikle type 2-diabetes ( borderline diabetes eller præ- diabetes) kan mindske denne risiko ved 31% ved brug af receptpligtig diabetes medicin Metformin alene med livsstil og kost ændringer.

Mens dette er signifikant, viste NIH undersøgelsen også, at risikoen for diabetes kunne reduceres endnu mere - med 58% - gennem intensive livsstilsændringer alene ( specifikt ernæring- og motionsrådgivning ).

Deltagerne i undersøgelsen havde blodsukker højere end normalt, men endnu ikke høj nok til at blive betragtet som diabetes.

Denne helbredstilstand, kaldet præ-diabetes eller nedsat glukosetolerance ( IGT) går ofte forud diabetes, hvis indgriben ikke sker tidligt.