Helbredelse?

Kan du vende type 2 diabetes ?

Det lyder for godt til at være sandt: Vende type 2-diabetes gennem motion og sund kost.

Ingen tvivl om det: Din livsstil betder en masse.

Men om du faktisk kan "omvendt" diabetes er en anden sag.

Hvis "vende " betyder, at du ikke behøver medicin længere. Det er muligt.

Hvad skal der til?

Ved at tabe sig kan det hjælpe dig med bedre at styre dit blodsukker.

Du bliver nødt til at foretage denne ændring permanent.

For nogle mennesker, vil det at nå en sundere vægt betyde færre medicin, eller i sjældnere tilfælde, at der ikke længere behøves medikamenter overhovedet.

Udtrykket "omvendt anvendes, når folk kan gå uden medicin, men du stadig skal gå ind i en livsstil program for at holde dig væk fra medicin. Det er en del af behandlingen.

Eksperter anbefaler at miste 5 til 10 % af din kropsvægt og bygges op til 150 minutters motion om ugen for at forsøge at bremse eller stoppe udviklingen af type 2-diabetes.

Hvis du sidder [ inaktiv ] det meste af dagen, vil 5 eller 10 minutter motion være stor.

Gør noget, der får dig i bevægelse, vel vidende, at du ønsker at bevæge dig hen mod 30 minutter de fleste af ugens dage.

Succeshistorie

En undersøgelse, med mennesker med type 2-diabetes, som udøvede 175 minutter om ugen, begrænset deres kalorier til 1.200 til 1.800 per dag, og fik ugentlig rådgivning og uddannelse på disse livsstilsændringer.

Inden for et år var omkring 10% i stand til at komme af med deres diabetes medicin eller forbedret til det punkt, hvor deres blodsukker ikke længere var i diabetes området, og i stedet blev klassificeret som prædiabetes.

Resultaterne var bedst for dem, der tabte sig mest eller som startede programmet med mindre alvorlige eller nydiagnosticerede diabetes.

15 - 20% af disse mennesker var i stand til at stoppe med at tage deres diabetes medicin.

Ingen skyld

Hvis du foretager ændringer i livsstil og din diabetes fortsætter med at forværres, er det ikke din skyld.

Jo tidligere i sygdomsforløbet at du laver disse livsstilsændringer, desto mere sandsynligt er det at du er på forkant med at forhindre yderligere fremskridt.

Det er en myte, at type 2-diabetes kun handler om livsstil eller overvægt.

Sandt nok, de fleste mennesker med type 2-diabetes er overvægtige eller fede, men tynde mennesker kan også få type 2-diabetes. Tillige får ikke alle med fedme diabetes. Dem der får det har en genetisk disposition.

Din sundhed

At være på vagt mht. din sundhed bør være målet.

Kost og motion alene vil styrer diabetes for nogle mennesker.

For andre vil en kombination af medicin og sunde vaner holde fra sygdommen.

Hvis man har været i stand til at styre sin livsstil og fortsætter med at gøre det. Hvis du har brug for at gå på medicin, gøre hvad der er nødvendigt for at holde dit helbred i skak.

Du er nødt til at drage fordel af den behandling, der kommer til at holde dit blodsukker nede, blodtryk og kolesterol i skak.

Diabetes sårpleje tjekliste

Små skader, der er mindre for en rask person kan have alvorlige konsekvenser, når du har diabetes, så god sårpleje er afgørende.

På grund af nedsat cirkulation og problemer med følelsen ( neuropati), har mennesker med diabetes en meget højere risiko for komplikationer fra almindelige dagligdags sår og skrammer.

En medicinsk behandling, der ikke er klassificeret som standard vestlige medicinske praksis omtales som komplementær og alternativ medicin.

Den katagori omfatter en række forskellige behandlinger, der omfatter alt fra kost og motion til psykisk condition og livsstilsændringer.

Som eksempler kan nævnes akupunktur, guidede billedsprog, kiropraktik behandlinger, yoga, hypnose, biofeedback, aromaterapi, afslapning, naturlægemidler, massage, og mange andre.

Hvilke alternative behandlingsformer bruges til at behandle diabetes?

Kosttilskud

Krom har været meget opreklameret som terapi for at forbedre diabetes kontrol.

Selv om der er flere undersøgelser, der understøtter en betydningen af krom som en fordel i diabetes, er der i øjeblikket ingen anbefalinger til brug i behandlingen af diabetes.

Magnesium er blevet undersøgt i årevis som en form for terapi for at forbedre blodsukkerreguleringen hos personer med diabetes.

En mangel på magnesium er blevet forbundet med insulinsekretion abnormiteter og er blevet forbundet med diabetes komplikationer.

Vanadium stammer fra vegetabilske kilder og er blevet bevist i nogle undersøgelser at øge en persons følsomhed overfor insulin.

Hidtil findes der ingen anbefalinger til tilskud der kan gives til mennesker med diabetes.

Planteføde

Følgende vegetabilske fødevarer har vist sig at hjælpe mennesker med type 2-diabetes:

 • Ølgær
 • Boghvede
 • Broccoli og andre lignende grønsager
 • Okra
 • Ærter
 • Bukkehornsfrø
 • Salvie

De fleste vegetabilske fødevarer er rige på fibre, som er til gavn for at hjælpe kontrol af blodsukkeret.

Der er ingen kliniske forsøg med lovende resultater for mange af de andre urter der foreslås for diabetes, såsom hvidløg, ingefær, ginseng, tjørn eller brændenælde.

Hvis du har diabetes, og overvejer at tage nogen af ​disse plantestoffer, så tal med din læge først.

Alternative Vægttabsprodukter til diabetes

Da vægt og diabetes er forbundet, tyer mange mennesker med diabetes sig til alternative behandlingsformer, som hævder at hjælpe med vægttab, herunder:

 • Chitosan
 • Camsogia Garcinia ( hydroxycitronsyre )
 • Krom
 • Pyruvate
 • Germander
 • Momordica charanta
 • Sauropus androgynus
 • Aristolochiasyre

Desuden har transdermale ( plaster ) systemer samt oral spray blevet udviklet til angiveligt at reducere appetitten og fremme vægttab.

Før du bruger naturmedicin mod diabetes

Når man overvejer behandling af diabetes med et urteprodukt skal du:

Diskuterer eventuelle medicin, du bruger, herunder urtepræparater, med din læge, før du tager dem.

Hvis du oplever bivirkninger såsom kvalme, opkastning, hurtig hjertebanken, angst, søvnløshed, diarré, eller hududslæt, så stop med at tage urteproduktet og underret straks din læge.

Undgå præparater fremstillet med mere end én urt.

Pas på kommercielle påstande om hvad plantelægemidler kan gøre.

Kig efter videnskabeligt baserede informationskilder.

Vælg mærker omhyggeligt.