Sukkersyge

Diabetes og din hud

For folk med diabetes, der har for meget glukose (sukker) i blodet i lang tid kan det medføre alvorlige komplikationer, herunder hudproblemer. Faktisk vil så mange som en tredjedel af mennesker med diabetes have en hudlidelse relateret til deres sygdom på et tidspunkt i deres liv.

Heldigvis kan de fleste hudsygdomme forebygges og med held behandles, hvis de opdages tidligt. Men hvis ikke det passes ordentligt, kan en mindre hudlidelse hos en person med diabetes blive til et alvorligt problem med potentielt alvorlige konsekvenser.

Hudproblemer i forbindelse med diabetes

Scleredema diabeticorum: Denne tilstand forårsager en fortykkelse af huden på bagsiden af halsen og øverste del af ryggen. Denne lidelse er sjælden, men kan påvirke mennesker med type 2-diabetes. Behandlingen er at bringe dit blodsukker under kontrol. Lotion og fugtighedscreme kan hjælpe blødgøre huden.

Vitiligo: Vitiligo er en tilstand, der påvirker hudens farve.

Med vitiligo, er de særlige celler, der ødelægger pigment (det stof, der styrer hudfarve ), hvilket resulterer i pletter af misfarvet hud. Vitiligo påvirker ofte bryst og mave, men kan findes i ansigtet omkring munden, næsebor og øjne. Denne betingelse er mere almindeligt i forbindelse med type 1-diabetes.

Nuværende behandlingsmuligheder for vitiligo omfatter lokalsteroid, ultraviolet lys behandlinger og micropigmentation ( tatovering ).

Du skal bruge solcreme med en SPF på 30 eller højere for at forhindre solskoldning på misfarvet hud.

Problemer i forbindelse med insulinresistens

Acanthosis nigricans: Dette er en tilstand, der resulterer i mørkere og fortykkelse af visse områder af huden, især i hudfolder. Huden bliver mørk eller brun og er undertiden lidt hævet og virker fløjlsagtig.

Oftest en tilstand, der typisk ligner en lille vorte og ses på siderne eller bagsiden af halsen, armhulerne, under brystet og lysken. Lejlighedsvis toppen af​​knoerne vil have en særdeles usædvanlig udseende. Acanthosis nigricans rammer normalt folk, der er meget overvægtige.

Der er ingen kur for acanthosis nigricans, men at tabe vægt kan forbedre tilstanden.

Acanthosis nigricans går normalt forud diabetes. Der er andre forhold, der også er kendt for at forårsage acanthosis nigricans, herunder akromegali og Cushings syndrom.

Denne lidelse er en hudmanifestation af insulinresistens hos de fleste mennesker.

Problemer forbundet med nedsat blodtilførsel til huden

Hudproblemer er knyttet til åreforkalkning: Åreforkalkning er forsnævring af blodkar fra en fortykkelse af karvæggen grundet plak ophobning.

Mens aterosklerose(åreforkalkning) oftest er forbundet med blodkar i eller i nærheden af​ hjertet, kan det påvirke blodkar i hele kroppen, herunder dem, der leverer blod til huden.

Når blodkar der forsyner huden bliver smalle, forekommer der ændringer i huden som følge af mangel på ilt, såsom hårtab, udtynding og skinnende hud især på skinnebenene, fortykket og misfarvede tånegle og kold hud.

Fordi blod bærer de hvide blodlegemer, der bekæmper infektioner, vil ben og fødder ramt af åreforkalkning hele langsommere, når de er skadet.

Necrobiosis lipoidica dibeticorum: necrobiosis lipoidica dibeticorum ( NLD ) er forårsaget af ændringer i kollagen og fedtindholdet under huden. Det overliggende hud område bliver udtyndet og rødmer.

De fleste læsioner findes på de nedre dele af benene og kan danne sår, hvis de udsættes for traume.

Læsioner har relativt veldefinerede grænser mellem normal hud og ramte læsioner Nogle gange, NLD er kløende og smertefulde. Så længe sår ikke er åbne, er behandling ikke nødvendig. Hvis sår er åbne, så se din læge for behandling.

Diabetisk dermopathy: Også kaldet skinnebensbeskyttere spots, denne lidelse udvikler sig som følge af ændringer i de blodkar, der forsyner huden. Dermopathy ses som et skinnende rundt eller ovalt læsion af tynd hud over den forreste nedre del af skinnebenene. Huden gør ikke ondt, og sjældent kan de være kløende eller forårsage brændende fornemmelse.

Behandling er generelt ikke er nødvendigt.

Digital sklerose: Digital sklerose er en tilstand, hvor huden på tæerne, fingre og hænder bliver tyk, voksagtig og stram. Stivhed af fingerleddene kan også forekomme.

Behandlingen er at bringe dit blodsukker under kontrol.

Lotion og fugtighedscreme kan hjælpe til at blødgøre huden.

Eruptive xanthomatosis: Denne tilstand kan opstå, når triglycerider stiger til ekstremt høje niveauer. Svær insulinresistens gør det vanskeligt for kroppen at fjerne fedt fra blodet. Med ekstreme stigninger i disse fedtstoffer i blodet, er folk i risiko for pancreatitis, en betændelse i bugspytkirtlen.

Eruptive xanthomas vises som faste, gule, voksagtige ærtelignende knopper på huden. Disse knopper - som er omgivet af røde glorier og kløende - findes som regel på øjne, albuer, ansigt og bagdel. De kan også ses på bagsiden af​arme og ben samt i folder på ekstremiteterne.

Behandling for Erptive xanthomatosis består i at kontrollere niveauet af fedt i blodet. Disse hududslæt vil løsne over flere uger. Lægemidler, der styrer forskellige typer af fedtstoffer i blodet ( lipidsænkende medicin ), kan også være nødvendige.

Diabetiske blærer ( bulløse diabeticorum ): I sjældne tilfælde udvikler mennesker med diabetes blærer, der ligner brænde vabler.

Disse blærer kan forekomme på fingre, hænder, tæer, fødder, ben eller underarme. Diabetiske blærer er normalt smertefrie og helbredes af sig selv. De opstår ofte hos mennesker, der har alvorlige diabetes og diabetisk neuropati.

Bringe dit blodsukker under kontrol, er den behandling for denne tilstand.

Dissemineret granuloma annulare: Denne tilstand medfører skarpt defineret, ring eller bueformede områder på huden. Disse udslæt forekommer oftest på fingre og ører, men de kan forekomme på bryst og mave. Dette udslæt kan være rødt, rødbrun eller hudfarvet.

Behandling er normalt ikke påkrævet, men nogle gange vil en aktuel steroid medicin, såsom hydrocortison, hjælpe.

Bakterie-og svampeinfektioner

Der er forskellige typer af bakterielle infektioner, der påvirker huden.

Hudinfektioner med bakterier er kendt som Staphylococcus og er mere almindelige og mere alvorlig hos personer med dårligt reguleret diabetes.

Disse bakterier kan resultere i bylder, en betændt knude fra en hårsækken, som kan forekomme i områder, hvor hårsækkene kan være irriteret.

Andre infektioner omfatter hordeolum, som er infektioner i kirtler af øjenlåg, og bakterielle søm infektioner.

De fleste bakterielle infektioner kræver behandling med antibiotika i form af piller.

Svampeinfektioner: En gæragtige svamp kaldet " Candida albicans " er ansvarlig for mange af de svampeinfektioner, der påvirker mennesker med diabetes.

Kvinder i særdeleshed er udsat for infektion med denne svamp i skeden.

Andre almindeligt sete områder af infektion omfatter hjørnerne af munden med hvad der er kendt som " kantede cheilitis ", som føles som små stykker på hjørnerne af munden.

Svampen kan også forekomme i mellem tæer og fingre og negle (onykomykose). Denne svamp skaber kløende, lyse røde udslæt, ofte omgivet af bittesmå blærer og skæl.

Disse infektioner forekommer oftest i varme, fugtige hudfolder.

Tre almindelige svampeinfektioner er: skridt kløe (rød, kløende område på kønsdelene og indersiden af​lårene ), fodsvamp (påvirker huden mellem tæerne), og ringorm (ringformet, skællende pletter, der kan klø eller give blister og vises på fødder, lysken, bryst og mave, hovedbund, eller søm ).

Medicin, der dræber svampen, er normalt nødvendig for at behandle disse infektioner.

Et potentielt dødelig svampeinfektion med Mucormycosis ses hos personer med diabetes. Infektionen starter normalt i næsehulen og kan sprede sig til øjne og hjerne.

Hudproblemer med flere årsager

Kløe kan have mange årsager, såsom en gær infektion, tør hud eller dårlig blodgennemstrømning. Når kløe er forårsaget af dårlig blodgennemstrømning, er underben og fødder oftest påvirket.

Brug af lotion kan hjælpe med at holde din hud blød og fugtig, og forhindre kløe på grund af tør hud.

Kan disse hudproblemer undgåes?

Hold din diabetes under kontrol, er den vigtigste faktor for forebyggelse af hud-relaterede komplikationer af diabetes.

Følg din læges råd om ernæring, motion og medicin.

Hold dit blodsukker niveau inden for det område, som lægen anbefaler.

Korrekt hudpleje kan også medvirke til at reducere din risiko for hudproblemer.