Anden behandling end insulin

Opdagelsen af ikke-insulin medicin mod diabetes

Da insulin blev opdaget i 1921, var det en revolutionerende behandlingen af diabetes. Diabetes var ikke længere betragtet som en dødsdom. For første gang kunne folk med diabetes forvente at leve et længere og fyldigere liv.

Insulin forvandlede diabetes behandling, og i mange årtier var det den eneste tilgængelige lægemiddel til behandling af diabetes.

Så kom en anden mini-revolution med indførelsen af den første orale, ikke-insulin medicin til behandling af type 2-diabetes, herunder Metformin og sulfonylurea klasse af lægemidler.

Metformin er det første lægemiddel læger normalt anbefaler for mennesker med type 2-diabetes, der har brug for at tage medicin.

Forskere har stadig været på jagt efter andre diabetes behandlingsmuligheder fordi Metformin ikke virker tilstrækkeligt for alle med diabetes. Nogle mennesker, der tager dette stof, har stadig problemer med at kontrollere deres blodsukker og A1C niveau.

I de senere år er der blevet opdaget nye lægemidler, der tilbyder flere muligheder for mennesker med type 1 og type 2 diabetes såsom pramlintide ( Symlin ) og exenatid ( Byetta ), Liraglutid ( Victoza ).

I modsætning til insulin, som sænker blodsukkeret ved at trække glukose fra blodbanen ind i cellerne, vil dette stof forårsage kroppen til at frigive insulin, eller arbejde med insulinen til at kontrollere blodsukkeret.

Her er en gennemgang af de tre ikke - insulinindsprøjtninger din læge kan anbefale til at kontrollere dit blodsukker - hvordan de virker og hvilke bivirkninger de kan have.

Pramlintide ( Symlin )

Hvad er det: Symlin er en menneskeskabt version af et hormon kaldet amylin, som bliver produceret sammen med insulin i bugspytkirtlen, når blodsukkeret stiger.

Hvem kan tage det : Symlin er designet til folk, der ikke er i stand til at få deres A1C tal ned til det anbefalede mindre end 7,0% ved hjælp af andre medikamenter. Det er godkendt til mennesker med type 1-diabetes, der tager insulin, og mennesker med type 2-diabetes, der tager insulin, et sulfonylurea medicin og / eller Metformin.

Hvad det gør: Du tager Symlin med insulin efter et måltid.

De to stoffer arbejder sammen om at sænke dit blodsukker. Symlin forsinker også kroppens fordøjelse af mad, der fører mindre sukker i blodbanen. Ud over at styre dine A1C niveauer hjælper Symlin med at reducere din appetit, så du spiser mindre.

Bivirkninger: De mest almindelige bivirkninger af Symlin er kvalme, mavesmerter, diarré og opkastning.

Begynd med en lav dosis og øg den langsomt for at hjælpe med at undgå kvalme. Symlin kan også forårsage et fald i blodsukker ( hypoglykæmi ), hvis du ikke justere mængden af​den insulin du tager.

Exenatid ( Byetta )

Hvad er det: Dette diabetes lægemiddel opdagelse kommer fra en usandsynlig kilde - spyt af Gila monster, et stort ørkenboende firben.

Byetta er faktisk en menneskeskabt version af et hormon kaldet glukagon -lignende peptid -1 ( GLP-1), som findes i Gila monsters spyt.

Dine tarme frigiver normalt dette hormon, når du spiser.

Hvem kan tage det: Dette stof er kun godkendt til mennesker med type 2-diabetes.

Hvad det gør: Når du spiser, forårsager Byetta beta-cellerne i bugspytkirtlen til at frigive insulin, som fører glukose ud af blodbanen og ind i dine celler. Det reducerer også produktionen af ​et hormon kaldet glukagon, som normalt medfører, at leveren frigiver oplagret sukker. Byetta forsinker hastigheden af​fordøjelsen. Gennem alle disse effekter, kan Byetta hjælpe dig med at tabe dig og få dit A1C tal tilbage på sporet.

Bivirkninger: Byettas mest almindelige bivirkninger der ligner dem af Symlin, er herunder kvalme, diarré, hovedpine og opkastning. Disse bivirkninger forsvinder normalt efter den første måneds behandling.

Betændelse i bugspytkirtlen (pancreatitis) er en anden mulig bivirkning.

I dyreforsøg er Byetta knyttet til kræft i skjoldbruskkirtlen hos nogle rotter og mus, men eksperterne ved stadig ikke, om det har den samme virkning i mennesker.

Liraglutide ( Victoza )

Hvad er det: Victoza er i samme klasse af lægemidler som Byetta, og det fungerer også næsten identisk med hormonet GLP-1.

Denne medicin hjælper din krop at frigive mere insulin og flytte glukose fra blodbanen ind i dine celler.

Hvem kan tage det: Victoza er godkendt til mennesker med type 2-diabetes. Du tager det i kombination med metformin eller sulfonylurinstof lægemiddel.

Hvad det gør: Victoza ligner Byetta i, at det forårsager beta-cellerne i bugspytkirtlen til at frigive insulin, som hjælper med at kontrollere blodsukkeret. Det reducerer også frigivelsen af​glukagon.

Victoza kan hjælpe med at styrer din vægt og A1C tal.

Bivirkninger: De mest almindelige bivirkninger omfatter kvalme, diarré og hovedpine. Betændelse i bugspytkirtlen (pancreatitis) er en anden mulig bivirkning.

I dyreforsøg er dette stof forbundet med kræft i skjoldbruskkirtlen hos nogle rotter og mus, men det er ikke klart, om det har den samme virkning i mennesker.