Betændelse og diabetes

Naturmedicin mod Type 2 Diabetes

Inaktivitet og overvægt øger risikoen for diabetes, men præcis hvordan er uklar.

Nylig forskning antyder, at betændelse i kroppen spiller en rolle i udviklingen af type 2 diabetes.

De gode nyheder: En " anti -inflammatorisk " kost og motions plan kan bidrage til at forebygge og behandle type 2-diabetes.

Virkningerne af betændelse er velkendt for enhver, der har oplevet en insekt stik bug, udslæt, hudinfektion, eller en ankelforstuvning.

I disse situationer, vil du se hævelse i det berørte område.

Med type 2 diabetes, er inflammationen intern.

Hvordan Inflammation Udvikler sig

Personer med type 2-diabetes producerer ikke nok insulin eller deres organer kan ikke bruge insulin tilstrækkeligt.

Insulin er et hormon, der er lavet af celler i bugspytkirtlen. Den styrer mængden af ​sukker i blodet. Insulin kan også have en indvirkning på væv i kroppen. Dens indvirkning på væv påvirkes af mange faktorer, herunder fedme og ophobning af fedt omkring maven og på større organer i maven. Fedtceller kan producere kemikalier, der fører til inflammation.

Forskerne er kun lige begyndt at forstå den rolle, denne form for intern betændelse kan spille i udviklingen af​kroniske sygdomme som diabetes.

Betydningen af inflammatoriske stoffer

For årtier siden har forskerne identificeret højere niveauer af betændelse i kroppen hos mennesker med type 2-diabetes. Niveauerne af visse inflammatoriske stoffer kaldet cytokiner er ofte højere hos personer med type 2-diabetes sammenlignet med personer uden diabetes.

Inaktivitet og fedme har længe været kendt for at være de vigtigste risikofaktorer, som leder til udviklingen af ​type 2-diabetes.

Forskerne opdagede, at mennesker med type 2-diabetes, har forhøjede cytokinniveauer i fedtvævet.

Deres konklusion : Fedt forårsager kontinuerlig ( kronisk), lave niveauer af unormal betændelse, der ændrer insulinens virkning og forværre sygdommen.

Når diabetes type 2 begynder at udvikle sig, bliver cellerne mindre følsomme over for insulin i kroppen, og dette fører til til inflammation. En ond cirkel kan fører til mere inflammation som forårsager mere insulinresistens og omvendt. Blodsukkeret stiger højere og højere, og tilslut har man type 2-diabetes.

Følelsesmæssig stress kan også øge niveauet af betændelsesstoffer. Det er ukendt, om stress i sig selv kan bidrage til udviklingen af​​diabetes.

Er betændelse årsagen til diabetes?

Det er ikke så simpelt at sige.

Det alle forskere ved med sikkerhed, er, at betændelse på en eller anden måde er involveret i udviklingen af​​type 2-diabetes.

Hvad man selv kan gøre

Gang i 30 minutter om dagen på de fleste dage har vist sig at være den bedste måde at forebygge type 2-diabetes for folk med høj risiko.

En del af motions effekt for diabetes forebyggelse kan komme fra sin anti - inflammatoriske virkninger. Fysisk aktivitet frigiver en strøm af anti-inflammatoriske stoffer i kroppen.

Motion forårsager også kroppens celler, især muskelceller, til at være meget mere følsommestor over for insulin. Den øgede insulinfølsomhed fra motion hjælper også til at reducere kronisk inflammation.

Fordelene ses selv med moderat motion, ligesom regelmæssig gang.

Anti-inflammatorisk kost

Kost kan også bidrage til kronisk inflammation.

Men nogle fødevarer har anti- inflammatoriske egenskaber.

En anti-inflammatorisk kost i sig selv ikke effektiv til forebyggelse af diabetes, medmindre det fører til vægttab.

Vægttab og øget fysisk aktivitet kan have stærkere anti-inflammatoriske virkninger end kost, og begge er nødvendige for at mindske risikoen for type 2-diabetes.

Fødevarer med naturlige anti- inflammatoriske egenskaber er:

Sunde fedtstoffer som omega -3 fedtsyrer, olivenolie, hørfrøolie og rapsolie, avocadoer, valnødder. De fleste frugter og grøntsager, som appelsiner, tomater og bladgrøntsager.

Fødevarer, der har tendens til at øge betændelse i kroppen omfatter usunde fedtstoffer såsom:

Inaktivitet og fedme øger risikoen for diabetes, men præcis hvordan er uklar.