Måle blodsukker

Sådan tester du dit blodsukker

Hvis du har diabetes, kan din læge anbefale, at du tester dit blodsukke regelmæssigt.

Kendskab til dit blodsukker kan gøre dig i stand til at din diabetes styring strategi, hvis dit niveau er ikke i nærheden af ​​dit mål blodsukker. Desuden kan regelmæssig måling af dit blodsukker medvirke til at reducere din risiko for at få langsigtede komplikationer fra diabetes.

Baseret på undersøgelser af mennesker med type 1-diabetes, reducerer vedligeholdelse nær normalt blodsukker og HbA1c risikoen for komplikationer fra diabetes betydeligt.

Men denne type af stram styring er ikke for alle. Din læge kan fortælle dig, hvilken diabetes behandling er rigtige mål for dig.

Traditionel blodsukker overvågning.

Den traditionelle metode til at teste dit blodsukker indebærer fingerprikkeren med en lancet (en lille, skarp nål), at sætte en dråbe blod på en teststrimmel placeret i i en måler, der viser dit blodsukker.

Målere varierer i funktioner, læsbarhed (med større skærme eller talende vejledning til synshandicappede), flytning, hastighed, størrelse og pris.

Aktuelle apparater giver resultater på mindre end 15 sekunder og kan gemme denne information til fremtidig brug. Nogle af disse målere kan også beregne et gennemsnitlig blodsukkerniveau over en periode.

Nogle målere har også software kits, der henter oplysninger fra måleren og vise grafer og diagrammer af dine tidligere testresultater.

Blodsukkermålere og strips er tilgængelige på dit lokale apotek.

Målere, teste alternative steder.

Nyere målere kan tillade dig at teste andre steder end dine fingerspidser, disse alternative test steder kan omfatte overarm, underarm, bunden af ​​tommelfingeren og lår.

Test på alternative steder kan dog give dig resultater, der er forskellige fra de blodsukkertal opnået fra fingerspidsen. Blodsukkeret i fingerspidserne viser ændringer hurtigere end i alternative test steder. Dette gælder især, når dit blodsukker er under hastig forandring, ligesom efter et måltid eller efter træning.

Det er også vigtigt at vide, at hvis du tjekker din sukker, mens du oplever symptomer på hypoglykæmi, bør du bruge din fingerspidser hvis det er muligt, fordi disse aflæsninger vil være mere præcis.

Kontinuerlig glukosemonitorering System.

Også kendt som interstitielle glukose måleinstrumenter. Nogle af disse indretninger er kombineret med insulinpumper. De ligner fingerprikkernes glukose resultater og kan bruges til at se mønstre og tendenser.

Nyere teknologier er nu ved at blive undersøgt ved hjælp af spektroskopi og elektromagnetiske bølger som måder at teste blodsukkeret uden piercing af huden.

Hvornår skal jeg teste mit blodsukker ?

For folk, der tager flere insulinindsprøjtninger dagligt eller som bruger en insulinpumpe, anbefaler eksperter, at man kontrollere blodsukkeret flere gange om dagen.

Foreslåede tider kan omfatte før måltider, før motion, ved sengetid, før opgaver som at køre, samt hvor der er mistanke om lavt blodsukker.

Frekvens og timing af målinger for blodsukker bør individualiseres. Din læge vil fortælle dig, hvornår og hvor ofte du skal kontrollere dit blodsukker.

Bemærk: Akutte eller kroniske sygdomme eller ændringer i medicin kan påvirke dit blodsukkerniveau.

Du kan være nødt til at teste dit blodsukker oftere, når du er syg.

Forhold, der påvirker dit blodsukker

Visse betingelser kan forstyrre en nøjagtig måling af blodsukker og omfatter:

  • anæmi
  • gigt
  • Høj lufttemperatur
  • fugtighed
  • højde

Hvis du konsekvent ser unormale resultater, kalibrer apparatet og kontroller strips. Den ideelle blodsukker rækkevidde kan være forskellig fra en anden persons og vil ændre sig i løbet af dagen.

Tidspunkt for test

Ideel til voksne med diabetes

før måltider

70-130 mg / dl = 4-6 mmol/l

efter måltider

Mindre end 180 mg / dl = 8 mmol/l

Hjem blodsukkermåling og HbA1c

Overvågning af dit HbA1c-niveau er også vigtigt for diabetes kontrol.

Mange blodsukkerapparater har kapacitet til at vise en gennemsnitlig blodsukker læsning, som svarer til HbA1c.

Gennemsnitlig blodsukkerniveau (mg / dl)

HbA1c - mg/dl mmol/l
126 6
154 7
183 8
212 9
240 10
269 ​​ 11
298 12

 

Hvornår skal jeg kontakte lægen om mit blodsukker?

Spørg din læge om at måle dit mål blodsukker, og udarbejde en plan for, hvordan man håndterer blodsukker aflæsninger, der enten er for høj eller for lav, og hvornår man skal ringe til din lægen.

Lær om symptomerne på for højt blodsukker eller lavt, og vid, hvad du kan gøre, hvis du begynder at få symptomer.