Type 2 Diabetes og Motion

Motion er meget vigtigt i styring af type 2-diabetes

Ved at kombinere kost, motion og medicin (når ordineret ), kan hjælpe med at kontrollere din vægt og blodsukker.

Motion hjælper med at kontrollere type 2-diabetes ved:

  • Forbedring af kroppens brug af insulin
  • Forbrænding af overskydende kropsfedt, hjælper med at mindske og kontrollere vægten (nedsat kropsfedt resulterer i forbedret insulinfølsomhed)
  • Forbedring af muskelstyrke
  • Øget knogletæthed og styrke
  • Sænke blodtrykket
  • Hjælp til at beskytte mod hjerte -og karsygdomme ved at sænke det "dårlige" LDL-kolesterol og øge det "gode" HDL-kolesterol
  • Forbedring af blodcirkulationen og reducere din risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde
  • Øget energi niveau og øge erhvervsevne
  • Reducere stress og fremme afslapning og slippe af med spændinger og angst

Vurder selv: Er din type 2 diabetes under kontrol?

Hvordan påvirker motion blodsukkeret?

Normalt er insulin frigivet fra bugspytkirtlen, når mængden af ​​sukker (glukose) i blodet stiger, såsom efter at have spist. Insulin stimulerer leveren og muskler til at tage i overskydende glukose Dette resulterer i en sænkning af blodsukkeret.

Når du motionerer, har kroppen brug for ekstra energi eller brændsel ( i form af glukose ) til de arbejdende muskler.

Ved korte typer af motion, såsom en hurtig sprint for at fange bussen, kan muskler og leveren frigive lagre af glukose til brændstof. Med fortsat moderat motion, kan dine muskler optage glukose på op til 20 gange den normale mængde. Dette hjælper til at sænke blodsukkeret.

Samtidig kan insulin niveauer falde hos dem der ikke tager insulin, så risikoen for hypoglykæmi eller lavt blodsukker er minimeret.

Men intens motion kan have den modsatte effekt og faktisk midlertidigt øge blodsukkeret, lige efter du stopper træningen. Dette gælder især for mange mennesker med diabetes. Kroppen opfatter intens motion som en stress og frigiver stresshormoner, der fortæller din krop at øge blodsukkeret til rådighed til brændstof for dine muskler.

Hvis du har diabetes, kan du være nødt til at tjekke dit blodsukker efter træning for at se, om dette sker for dig.

Er blodsukker nogensinde for høj til motion?

Ja. I nogle tilfælde bør du undgå at træne, hvis dit blodsukker er meget højt, og din krop producerer ketoner. Spørg din læge om, hvis og når du skal undgå motion.

Hvilke former for motion er bedst for diabetes?

Mens de fleste typer motion er sunde for mennesker med diabetes, så lad os se på nogle bestemte typer af motion og deres fordele:

Styrketræning og type 2 diabetes

Resultaterne viser, at motion som styrketræning kan have en dybtgående indvirkning på at hjælpe folk med at administrere deres diabetes.

I en undersøgelse af latinamerikanske mænd og kvinder, gav 16 ugers styrketræning dramatiske forbedringer i sukker kontrol. Ca. 70 % af disse personer kunne mindske deres blodsukkermedicin som følge af denne form for motion. Derudover blev undersøgelsens frivillige stærkere, fik muskler, tabte kropsfedt, havde mindre depression, og følte sig meget mere selvsikker.

Aerobic motion og Type 2 diabetes

Enhver aktivitet, der hæver din puls og holder det oppe i en længere periode vil forbedre din kondition. Aerobic motion hjælper mindske risikoen for type 2 diabetes og hjælper dem med diabetes til bedre at styre deres blodsukker.

Ud over de sundhedsmæssige fordele, er motion sjovt og øger dit humør.

Det er svært at føle sig stressede, når du går på et løbebånd eller svømmer rundt i en svømmehal.

Type 2 diabetes og motion Tips

For at reducere risikoen for hypoglykæmi, hvis du har diabetes, skal du følge en regelmæssig rutine for at træne, spise dine måltider, og tage din medicin på samme tidspunkt hver dag.

Langvarig eller anstrengende motion kan få din krop til at producere adrenalin og andre hormoner, der kan modvirke effekten af ​​insulin og forårsage dit blodsukker til at stige. Hvis du deltager i anstrengende motion ( motion på din maksimale kapacitet) eller langvarig motion ( varende i flere timer ), kan din insulin og / eller oral diabetisk medicin eller dine kalorier skulle ændres.

Tal med din læge om, hvordan du justerer din medicin.

Vær forsigtig med at træne, når din medicin er ved at nå sit højdepunkt effekt.

Afhængig af tidspunktet for motion, kan reducering af din dosis af enten langtidsvirkende insulin eller korttidsvirkende insulin være nødvendig. Din læge kan anbefale, hvordan du foretager denne justering.

Træn med nogen, der ved du har diabetes og ved, hvad de skal gøre, hvis du har et lavt blodsukker reaktion.

Bær et medicinsk identifikationsmærke eller bær et id-kort, der fortæller du har diabetes.

Tjek din blodsukker før, under og efter træning og altid hav en lille kulhydrat snack såsom en frugt eller frugt drikke, da lavt blodsukker kan forekomme.

Tal med din læge, hvilke typer af motion kan være relevante for dig.

Komplikationer af diabetes såsom alvorlig øjensygdom og nerveskader kan gøre nogle former for motion farligt for dig.

Din læge kan også lave en test for at se, hvordan dit hjerte reagerer på motion.

Lav ikke motion, hvis du har type 1-diabetes og dit blodsukker er høj og dine ketoner er positive. Dette er en indikation af, at du måske allerede har en mangel på insulin og motion vil kun medføre en større stigning i dit blodsukker.

Få væske nok og justere din insulin i henhold til din diabetes behandlingsplan og kontakt din læge.

Du vil være i stand til at træne, hvis dit blodsukker er højt, og du ikke har ketoner i din urin eller blod. Spørg din læge til råds.

Motion kan hjælpe med at mindske dit blodsukker, men det er muligt, at det vil stige i stedet.

Drik rigeligt væske før og efter træning og hold styr på dit blodsukker og ketoner. Lær effekten af ​​forskellige former for motion på dit blodsukker.

Hav kulhydrat-baserede fødevarer til rådighed til motion og til perioden efter træning. Føj nogle kulhydrater til dine måltider, hvis du har planer om at lave motion, juster din insulindosis hensigtsmæssigt i forventning om motion.

Generelle træningsretningslinjer og forsigtighedsregler

Hvis du har diabetes, skal du kontakte din læge, før du begynder et træningsprogram.

Fortæl din læge, hvilken form for motion, du ønsker at lave, hvis det er nødvendigt kan der foretages justeringer af din medicin tidsplan eller kostplan.

Start langsomt og gradvist øg din udholdenhed. Vælg en aktivitet, som du nyder. Du vil være mere tilbøjelige til at holde fast i et træningsprogram, hvis du nyder aktiviteten.

Gør træning til en livslang forpligtelse. Øvelse muligheder omfatter vandreture, cykling eller svømning.

De fleste voksne med diabetes bør forsøge at følge retningslinjerne for motion, af 150 minutter om ugen af moderat eller 75 minutters energisk aerob aktivitet.

En god måde at starte, er med 10 minutters motion ad gangen. Arbejd op til 30 minutter om dagen. Tilføj muskelstyrkningsøvelser til din rutine mindst to gange om ugen.

Gode ​​sko og praksis ordentlig fodpleje. Drik vand før, under og efter træning for at undgå dehydrering. Du må ikke ignorere smerte - afbryd enhver øvelse, der forårsager uventet smerte. Hvis du fortsætter med at udføre den aktivitet, mens du er i smerte, kan du skabe unødig stress eller skader på dine led.

Ring til din læge, hvis smerten er svær..

Skal jeg stoppe træning når jeg når min ideelle vægt?

Motion er en livslang forpligtelse. Uanset din vægt, bør du motionerer mindst 150 minutter om ugen spredt ud over mindst tre dage. Ideelt set bør du ikke gå mere end to dage uden at træne.

Motion er meget vigtigt i styring type 2-diabetes. Ved at kombinere kost, motion og medicin (når ordineret), kan det hjælpe med at kontrollere din vægt og blodsukker.