Øjenproblemer og diabetes

Øjenproblemer

Hvis du har diabetes, er regelmæssige besøg hos din øjenlæge for regelmæssige undersøgelser vigtigt for at undgå øjenproblemer.

Højt blodsukker ( glukose) øger risikoen for øjenproblemer fra diabetes. Faktisk er diabetes den førende årsag til blindhed hos voksne alder 20-74.

Hvis du har problemer med øjnene og diabetes, skal du ikke købe et par nye briller, så snart du opdager, at du har sløret syn. Det kunne bare være et midlertidigt øjenproblem, som udvikler sig hurtigt med diabetes og er forårsaget af for højt blodsukker.

Højt blodsukker i diabetes forårsager linsen i øjet til at svulme op, hvilket ændrer din evne til at se. For at rette denne form for øjenproblem, har du brug for at få dit blodsukker tilbage i målområdet ( 4-7 mmol / l før måltiderne, og mindre end 10 mmol / l én til to timer efter et måltid). Det kan tage op til tre måneder efter, at dit blodsukker er velkontrolleret for dit syn fuldt ud at komme tilbage til normal.

Sløret syn kan også være et symptom på mere alvorlige øjet problem med diabetes.

De tre store øjenproblemer, at mennesker med diabetes kan udvikle og skal være opmærksom på er grå stær, grøn stær og retinopati.

Grå stær og diabetes

En grå stær er en uklarhed eller tåge af den normalt klare linse i øjet. Linsen er, hvad gør os i stand til at se og fokusere på et billede ligesom et kamera.

Selvom alle kan få grå stær, får mennesker med diabetes disse øjenproblemer i en tidligere alder end de fleste, og tilstanden udvikler sig hurtigere end hos mennesker uden diabetes.

Hvis du har en grå stær, er der et uklart område i linsen i øjet, der resulterer i manglende evne til at fokusere på lyset, og dit syn er svækket. Symptomer på dette øjenproblem i diabetes omfatter sløret eller stirrende syn.

Under operation for grå stær, bliver den uklare linse fjernet eller renset ud og erstattet af en klar menneskeskabt linse.

Glaukom og diabetes

Når væsken inde i øjet ikke drænes ordentligt, kan det føre til overtryk inde i øjet. Dette resulterer i en anden øjenproblem med diabetes kaldet grøn stær.

Stigningen i trykket kan beskadige nerver og blodkar i øjet, der forårsager ændringer i synet.

Behandling af udviklet grøn stær - den mest almindelige form for glaukom - kræver at sænke øjets tryk ved at øge dræning af væske eller faldende produktion af væsken. Med medicin kan der opnås begge disse mål.

Med grøn stær, vil der ikke være nogen symptomer på dette øjenproblem overhovedet, indtil sygdommen er meget fremskreden, og der er betydelig synstab. I mindre almindelige form for dette øjenproblem, kan symptomer omfatte hovedpine, øjen ømhed eller smerte, sløret syn, vandige øjne, glorier omkring lys, og tab af synet.

Behandling af dette øjenproblem i diabetes kan omfatte særlige øjendråber, laser behandling, medicin eller kirurgi. Kirurgi og laser behandlinger er rettet mod at forbedre øjets vandige dræning.

Du kan forhindre alvorlige øjenproblemer i diabetes problemer ved at få en årlig grøn stær screening fra din øjenlæge.

Mennesker med diabetes er også mere tilbøjelige til at få en usædvanlig form for grøn stær, kaldet neovaskulært glaukom. I denne form for glaukom vokser nye blodkar på iris, den farvede del af øjet. Disse blodkar blokere den normale strøm af væske ud af øjet og hæver trykket i øjet.

Det er vanskeligt at behandle. En mulighed er laser operation for at skabe drænene.

Læger undersøger også brugen af ​​implantater til at dræne væske.

Diabetisk retinopati

Nethinden er en gruppe af specialiserede celler, der konverterer lys, som kommer ind om linsen til billeder. Øjets nerve eller synsnerven overfører visuel information til hjernen.

Diabetisk retinopati er en af ​​de vaskulære ( blodkar- relateret) komplikationer relateret til diabetes. Denne diabetes øjenproblem er på grund af skader på små apilærer, og kaldes "mikrovaskulære komplikationer."

Nyresygdom og nerveskader på grund af diabetes er også mikrovaskulære komplikationer. Store blodkar skader ( også kaldet makrovaskulære komplikationer ) inkluderer komplikationer som hjertesygdomme og slagtilfælde.

Mange undersøgelser har vist at de mikrovaskulære komplikationer, er relateret til højt blodsukker.

Du kan reducere din risiko for disse øjenproblemer i diabetes komplikationer ved at forbedre dit blodsukker kontrol.

Diabetisk retinopati er den førende årsag til irreversibel blindhed i den vestlige verden. Varigheden af ​​diabetes er den vigtigste risiko for at udvikle retinopati. Så jo længere du har diabetes, desto større er risikoen for dette meget alvorlige øjenproblem. Hvis retinopati ikke bliver fundet tidligt eller ikke behandles, kan det føre til blindhed.

Mennesker med type 1-diabetes udvikler sjældent retinopati før puberteten. Hos voksne med type 1-diabetes, er det også sjældent at se retinopati før fem års varighed af diabetes.

Risikoen for beskadigelse af nethinden øges med progressiv varighed af diabetes. Intensiv kontrol af blodsukkeret vil reducere din risiko for at udvikle retinopati.

DCCT , en stor undersøgelse af mennesker med type 1-diabetes viste, at mennesker med diabetes, som opnåede en stram styring af deres blodsukker med enten en insulinpumpe eller flere daglige injektioner af insulin var 50% -75% mindre tilbøjelige til at udvikle retinopati, nefropati (nyresygdom) eller nerveskade ( alle mikrovaskulære eller små blodkar, komplikationer ).

Personer med type 2-diabetes har som regel tegn på øjenproblemer, når diabetes er diagnosticeret.

I dette tilfælde har en bekæmpelse af højt blodsukker, blodtryk og kolesterol i blodet med diabetes en vigtig rolle i at bremse udviklingen af ​​retinopati og andre øjenproblemer.

Typer af retinopati i diabetes:

Mild retinopati.

Undertiden eksisterer beskadigelse af blodkar, men der er ingen vision problem. Dette kaldes mild retinopati.

Det er vigtigt nøje at styre din diabetes på dette tidspunkt for at forhindre baggrunden retinopati udvikler sig og mere alvorlig øjensygdom .

Makulopati.

I makulopati har personen udviklet skader i et kritisk område, der kaldes den gule plet.

Da dette sker i et område, der er afgørende for vision, kan denne form for øjenproblem reducere synet.

Proliferativ retinopati.

Nye blodkar begynder at vokse på bagsiden af ​​øjet. Fordi retinopati er en mikrovaskulære komplikation af diabetes, en sygdom af små blodkar, udvikler denne form for retinopati sig på grund af en stigende mangel på ilt til øjet fra karsygdom.

Blodkar i øjet bliver udtyndet og okkluderes, og de ​​begynder at genskabes. Her er det vigtigt at tage fat på de risicofaktorer, der kan forværre det tillukkede blodkar.

Rygestop, højt blodtryk kontrol, kolesteroltjek, og blodsukkerkontrol skal ske med henblik på at stoppe progressionen af nye blodkar fra at danne sig i kredsløb om øjet.

Disse er skrøbelige blodkar, der kan bløde og til sidst forårsage en blodprop for derefter at danne kredsløb, som ar og forårsage nethindeløsning. Dette fører i sidste ende til uoprettelige synstab.

Behandling af diabetisk retinopati kan indebære laser eller-kirurgi. I en undersøgelse af mennesker med diabetes med tidlig retinopati, resulterede laser terapi til at brænde den skrøbelige kapilærer i en 50% reduktion af blindhed. For at forhindre retinopati med diabetes, bør din øjenlæge screene dine øjne årligt.

Kvinder med diabetes, der senere bliver gravide, bør have en omfattende øjenundersøgelse i første trimester og tæt opfølgning med en øjenlæge i løbet af resten af ​​deres graviditet for at undgå alvorlige øjenproblemer med diabetes.

(Denne anbefaling gælder ikke for kvinder, der udvikler svangerskabsdiabetes, da de ikke er i risiko for retinopati.)

Forebyggelse øjenproblemer med diabetes

Alle bør have regelmæssige øjenundersøgelser, men årlige øjenundersøgelser er særligt vigtigt, hvis du har diabetes.

En grundig øjenundersøgelse kan hjælpe med at identificere et problem tidligt, så det er lettere at behandle. Dette kan også hjælpe med at forhindre yderligere tab af synet.

Hvis du overvejer graviditet og har en forhistorie af diabetes, bør du have en øjenundersøgelse før og muligvis under graviditeten. Spørg din øjenlæge, hvad der er rigtigt for dig. Desuden vil kontrol af dit blodsukker og blodtryk bidrage til at forebygge øjenproblemer, hvis du har diabetes.

Hvornår skal kontakte din læge om øjenproblemer i diabetes

Hvis du har diabetes, skal du kontakte din læge om eventuelle øjenproblemer i hvis nogen af følgende situationer opstår:

  • Sorte pletter i din vision.
  • Lysglimt.
  • "Huller" i din vision.
  • Sløret syn.