Alternative behandling

Naturmedicin mod Type 2 diabetes

Diabetesbehandling kan omfatte flere former, herunder traditionel medicin, alternativ medicin og naturmedicin.

Alternative behandlingsformer omfatter en række forskellige metoder, der omfatter alt fra kost og motion til psykisk tilstand og livsstilsændringer.

Eksempler på alternative behandlinger omfatter akupunktur, guidede billedsprog, kiropraktik behandlinger, yoga, hypnose, biofeedback, aromaterapi, afspændingsøvelser, naturlægemidler, massage og mange andre.

Nogle gange kan det at leve med diabetes synes som et fuldtidsjob - dvs. forsøg på at holde dig fra alt det du gerne vil have for at holde din diabetes i skak. Diabetes er en meget tidskrævende sygdom at styre ordenligt.

Nogle mennesker med diabetes bruger supplerende eller alternative behandlingsformer til behandling af diabetes. Selv om nogle af disse behandlinger kan være effektivt, kan andre være ineffektive eller endog skadelige. Patienter, der bruger komplementær og alternativ medicin er nødt til at lade deres læge vide, hvad de gør. Lad os se på nogle af de alternative behandlinger som anvendes.

Akupunktur

Akupunktur er en metode, hvor en praktiserende læge indsætter meget tynde nåle ind i bestemte punkter på huden. Nogle forskere siger, at akupunktur udløser frigivelsen af kroppens naturlige smertestillende. Akupunktur har vist sig at tilbyde lindring af kroniske smerter. Akupunktur er undertiden bruges af folk med neuropati, den smertefulde nerveskader af diabetes.

Biofeedback

Biofeedback er en teknik, der hjælper en person til at blive mere bevidste om og lære at håndtere kroppens reaktion på smerte. Dette alternativ behandling fremhæver afslapning og stress- reduktion teknikker.

Med guidede billedsprog

tænker en person på fredelige mentale billeder, såsom havets bølger.

Det kan også omfatte billeder af styring og helbredelse af en kronisk sygdom, såsom diabetes.

Mennesker, der bruger denne teknik siger, disse positive billeder kan lette deres tilstand.

Kosttilskud til behandling

Krom

Fordelen ved tilskud af krom mod diabetes er blevet undersøgt og drøftet i flere år.

Flere undersøgelser rapporterer, at krom kosttilskud kan forbedre diabetes.

Krom er nødvendig for at gøre cellerne optager glukose, dermed hjælper det insulin til at virke bedre.

På grund af utilstrækkelige oplysninger om brugen af krom til behandling af diabetes, er der ingen anbefalinger på tilskud.

Ginseng

Flere typer af planter benævnes ginseng, men de fleste undersøgelser af ginseng og diabetes har brugt amerikansk ginseng.

Disse undersøgelser har vist nogen blodsukkersænkende effekt i fastende og efter - måltid samt i A1c niveauer ( gennemsnitlige blodsukker over en tre-måneders periode).

Dog er større og mere langsigtede undersøgelser nødvendige, før generelle anbefalinger til brug af ginseng kan bruges.

Forskere har også konstateret, at mængden af ​​blodsukkersænkende stof i ginseng planter varierer meget.

Magnesium

Selv om forholdet mellem magnesium og diabetes er blevet undersøgt i årtier, er det endnu ikke fuldt forstået.

Undersøgelser viser, at en mangel på magnesium kan forværre blodsukker ved type 2-diabetes.

Forskere siger, at en mangel på magnesium afbryder insulinsekretion i bugspytkirtlen og øger insulinresistens i kroppens væv.

Altså at en mangel på magnesium kan bidrage til visse diabeteskomplikationer.

En nylig analyse viste, at folk med højere indtag af magnesium i kosten (gennem forbrug af fuldkorn, nødder og grønne bladgrøntsager) havde en nedsat risiko for type 2-diabetes.

Vanadium

Vanadium er et stof, der findes i små mængder i planter og dyr.

Tidlige undersøgelser viste, at vanadium normaliserede blodsukkeret hos dyr med type 1 og type 2 diabetes.

En nylig undersøgelse viste, at når folk med diabetes fik vanadium, udviklede de en lille stigning i insulinfølsomhed og var i stand til at sænke deres insulinbehov.

Coenzym Q10

Coenzym Q10, der ofte omtales som CoQ10 ( andre navne omfatter ubiquinone og ubiquinol ) er et vitaminlignende stof.

CoQ10 hjælper celler til at lave energi og virker som en antioxidant.

Kød og fisk og skaldyr indeholder små mængder af CoQ10.

Beviserne er ikke tilstrækkeligt at vurdere CoQ10 effektivitet som en supplerende eller alternativ behandling for diabetes.

CoQ10 har ikke vist sig at påvirke blodsukkeret.

Planter der bruges til diabetesbehandling.

Følgende vegetabilske fødevarer er anvendes undertiden til behandling af diabetes, især til dem med type 2-diabetes.

De fleste vegetabilske fødevarer er rige på fibre, vitaminer og mineraler, som er vigtige for et godt helbred hos personer med diabetes.

Nogle afslørende nye undersøgelser viser, at visse vegetabilske fødevarer - kanel, nelliker og kaffe - faktisk kan støtte bekæmpelse af inflammation og hjælpe insulin, det hormon, der hjælper med at styre blodsukkeret.

Undersøgelser har vist, at kanel-ekstrakter kan øge sukkerstofskiftet, udløser insulin frigivelse, hvilket også påvirker kolesterol-stofskiftet.

Clove olieekstrakter ( eugenol ) har vist sig at forbedre funktionen af ​​insulin og give lavere glukose, total kolesteroltal, LDL og triglycerider.

Nylige resultater viser, at en ukendt forbindelse i kaffe ( ikke koffein ) kan øge insulinfølsomhed og reducere risikoen for at udvikle type 2 diabetes.

Trods videnskabelige beviser er der ikke enighed om den rolle, hvidløg, ingefær, ginseng, tjørn eller brændenælde kan gavne blodsukkerniveauet hos personer med diabetes.

Hvis du har diabetes, og overvejer at tage nogen af ​​disse plantestoffer for diabetes behandling, skal du sørge for at tale med din læge, før du tager dem.

Hvilken vægttabsmedicin kan anvendes mod diabetes.

Følgende vegetabilske fødevarer bliver undertiden anvendt til behandling af diabetes, især for dem med type 2-diabetes.

Da vægt og diabetes er forbundet, vil mange mennesker med diabetes tyge til naturlige alternative behandlinger, især dem, som hævder at hjælpe med vægttab, herunder:

Desuden har transdermale (plaster) systemer samt mundspray blevet udviklet til angiveligt reducere appetitten og fremme vægttab.

Selen kan stoppe diabetes

Risikoen for at udvikle type-2-diabetes er nedsat med næsten 25 % hos personer på en selenrig kost.

Spiser du tilstrækkeligt af mineralet selen, kan du reducere din risiko for at udvikle type 2-diabetes med 25 %. Det viser et nyt, stort studie, der er offentliggjort i det ansete tidsskrift ’Diabetes Care.’

En af landets førende diabetesforskere, Allan Flyvbjerg, diabetesprofessor ved Aarhus Universitet, kalder studiet meget spændende og et virkeligt stærkt videnskabeligt bevis. Undersøgelsen er en af de største, publicerede på området til dags dato.

Jeg ser et stort potentiale i mineralet selen – særligt inden for diabetesområdet. Med det her studie tyder mere og mere på, at vi nu har en ’smoking gun’ (det fældende bevis, red.) på, at selen i rette dosis kan nedsætte risikoen for at udvikle type-2-diabetes, siger Allan Flyvbjerg. Han mener, at selen særligt er godt for de omkring 750.000 danskere, der skønnes at have forstadie til type 2-diabetes – men også for den ellers raske befolkning.

I studiet har amerikanske forskere undersøgt data fra 7.000 kvindelige og mandlige sundhedsansatte gennem to årtier. Ingen havde type 2-diabetes ved begyndelsen. Resultatet viste, at risikoen for at udvikle diabetes var 24 %. lavere blandt personer med det højeste indhold af selen i kroppen sammenlignet med dem, der havde det mindste indhold.

Diabetes er en alvorlig sygdom, som medfører en betydelig risiko for udvikling af følgesygdomme i øjne, nyrer, nervebaner og blodkar og dermed en øget risiko for tidlig død.

Type 2-diabetes er arvelig, men udløses i mange tilfælde af usund livsstil som fysisk inaktivitet og usunde madvaner. Type 2-diabetes skyldes en kombination af nedsat følsomhed i cellerne for insulin og tiltagende utilstrækkelig insulinproduktion i bugspytkirtlen. Man kender endnu ikke de helt nøjagtige mekanismer, men man mener, at en medvirkende årsag til type 2-diabetes er oxidativt stress, som er et kemisk eller biofysisk stress i kroppen.

Selen er en form for antioxidant, der kan bidrage til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. Dermed både bevares insulinproduktionen længere, og insulinufølsomheden ude i vævene mindskes. Derfor kan selen i den rette mængde beskytte os mod udvikling af type 2-diabetes, forklarer diabetesprofessor Allan Flyvbjerg. Selen findes naturligt i fødevarer som kød og især i lever og nyre, samt fisk, skaldyr, mælk, ost og æg samt visse nødder. Men mange danskere får for lidt selen, da vores landbrugsjord er fattig på selen. Forskerne fra undersøgelsen anbefaler, at man omlægger til en sund og selenrig kost for at få de gavnlige effekter.